Over ons

Boomingbags is een Nederlands duurzaam fairtrademerk dat tassen maakt van restleer. Geen enkele tas is hetzelfde en iedere tas is anders. De tassen zijn 100% handgemaakt.

Waarom

Boomingbags

Bij Booming Bags beloven we je meer dan alleen een tas; wij bieden een ervaring. Een ervaring van ongeëvenaard vakmanschap, tijdloos design en het plezier iets werkelijk unieks te bezitten. Elke tas is een statement-stuk dat jouw individualiteit, jouw waarden en jouw waardering voor de fijnere dingen in het leven weerspiegelt.

Ons vakmanschap

Elke Booming Bag wordt zorgvuldig vervaardigd door meester-ambachtslieden, elk met een schat aan ervaring en een streven naar uitmuntendheid. We zijn er trots op dat we de traditie van handgemaakt vakmanschap behouden en ervoor zorgen dat elke tas een uniek kunstwerk is. Van de eerste schets tot de laatste steek, onze ambachtslieden steken hun hart en ziel in elke creatie, wat resulteert in een collectie die kwaliteit, authenticiteit en individualiteit uitstraalt.

FAQs

Welk dierlijk leer wordt gebruikt voor tassen?

Koeienhuid is het meest voorkomende leer van dieren dat in handtassen wordt gebruikt. Het is sterk en duurzaam, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik van tassen, portemonnees, riemen en vele accessoires.

Van welk dier komen handtassen?

Het meeste leer dat in de VS wordt geproduceerd en verkocht, is gemaakt van de huiden van runderen en kalveren, maar leer wordt ook gemaakt van schapen, lammeren, geiten en varkens.

Hoe maak je een dierenhuidzak schoon?

Om vuil, stof en roet te verwijderen, veegt u uw tas voorzichtig af met een zachte, vochtige doek in cirkelvormige bewegingen. Water zou de oplossing moeten zijn, maar als je te maken hebt met hardnekkig vuil, gebruik dan zeep die speciaal voor exotisch leer is gemaakt.

Is dierlijk leer biologisch afbreekbaar?

Een natuurlijke en onbewerkte huid is biologisch afbreekbaar. Leer wordt gemaakt van huid of huid, een natuurlijk biologisch afbreekbaar materiaal en een bijproduct van de vleesindustrie.